Vereniging

De KNV EHBO afdeling Arnhem-Presikhaaf bestaat sinds 1957 en heeft daarmee zijn bestaansrecht bewezen. Het is dan ook een veelzijdige en enthousiaste vereniging.

Onze vereniging houdt zich hoofdzakelijk bezig met twee taken: het verzorgen van EHBO-opleidingen en het verlenen van eerste hulp bij evenementen.

Jaarlijks organiseren wij één of meer opleidingen waarmee mensen hun EHBO-diploma kunnen halen. Ze kunnen daarna lid worden van de vereniging en tussen september en april de vervolglessen bezoeken. Deze zijn nodig om het diploma geldig te houden. De lessen bestaan uit theorie en praktijk. Regelmatig zijn er zogenaamde ‘Lotus-slachtoffers’ aanwezig die levensechte situaties voorschotelen aan de leden.

Het is ook mogelijk om op een actieve manier met de praktijk van de EHBO aan de slag te gaan. We nemen regelmatig deel aan de hulpverlening bij evenementen, waar onze EHBO-ers paraat staan om bezoekers, sporters of artiesten hulp te bieden. Kortom, onze vereniging biedt voor elk wat wils!

Verenigingsstatuten

Bent u geïnteresseerd in de statuten van onze vereniging, dan kunt u die hier nalezen (PDF formaat).

K.N.V. E.H.B.O. afdeling Arnhem-Presikhaaf
De Meent 9
6921 SE Duiven
Inschrijfnummer KvK. V40120260

Leslocatie

Multifunctioneel Centrum Presikhaven
Laan van Presikhaaf 7
6826 HA Arnhem
Onze lessen vinden plaats op de eerste verdieping in een lokaal van de OLV van Lourdesschool. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.